HD_MRK
 
 
PG
 
 

over Esther

Ik ben Esther Beldman, geboren in 1970. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Arnhem.

Kinderen hebben een groot zelfhelend en -oplossend vermogen. Ik sta als kindertherapeut elke dag weer versteld van de ‘eigenwijsheid’ van de kinderen in mijn praktijk. Met veel humor, nieuwe inzichten en liefdevolle confrontaties sluit ik hier als therapeut bij aan, en begeleid ik hen en hun ouders bij dit natuurlijke proces. Hun ‘eigenheid’ en een creatieve insteek staan hierbij centraal.

Mijn loopbaan begon ik als maatschappelijk werkster. Jarenlang werkte ik met veel plezier in de jeugdzorg, als ouderbegeleider, hulpverlener, voorlichter en trainer.
In 2005 wilde ik mij nog verder specialiseren in het werken met kinderen.
Ik koos voor de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Dit is een vierjarige post-hbo-opleiding tot integratieve kindertherapeut. Hier volgde ik aansluitend ook de eenjarige masterclass. In beide opleidingen staat het kind centraal: de therapie wordt aangepast aan de behoeftes van het kind, in plaats van dat het kind zich moet aanpassen aan de therapie. Dit is een belangrijk uitgangspunt in mijn werk.

Het vak van kindertherapeut is levendig en boeiend. Ik volg regelmatig lezingen en workshops binnen mijn vakgebied, om me te blijven ontwikkelen en me te laten inspireren.
In 2015 ben ik gestart met de opleiding spelobservatie en Sandplay: een wereldwijd toegepaste therapie met zand, water en miniaturen, ontwikkeld door de Zwitserse Dora Kalff.
Door spel en andere creatieve uitingen zoals drama en tekenen, geven kinderen/jongeren vorm aan hun gevoelswereld. Zo kunnen ze (innerlijke) conflicten verbeelden en uitspelen.
Spelenderwijs vinden we oplossingen die een positieve uitwerking hebben op hun denken en doen.